Ctra. Dénia-Ondara, 2ª rotonda, s/n
03700, Dénia, Alicante, España

Tfno: 966 426 012
Fax: 965 785 728

NoticiasBlog

AFIC-CREAMA informa sobre els diumenges i festius que podran obrir els comerços.

Cal tenir en compte que els establiments minoristes que no operen en cadenes de distribució, amb menys de 300 m2 de sala de vendes tenen total llibertat per a determinar els dies i horaris d’obertura durant tot l’any, segons la Llei 1/2015, de 27 de febrer, d’Horaris Comercials a la Comunitat Valenciana.

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) ha publicat el passat 19 de febrer la modificació de la llei de comerç de la Comunitat Valenciana que inclou l’acord sobre horaris comercials aconseguit al desembre en l’Observatori de Comerç de la Comunitat, pel qual s’estableixen els festius en els quals els comerços podran obrir les seues portes en els diferents municipis de la Comunitat.

Horari general

1. L’horari global que els establiments comercials podran desenvolupar la seua activitat durant el conjunt de dies laborables de la setmana serà, com a màxim, de 90 hores.

2. Amb caràcter general, els diumenges i festius es consideraran no laborables. No obstant açò, s’habilitaran per a cada any fins a un màxim d’onze diumenges o festius en els quals els establiments podran obrir al públic per a desenvolupar la seua activitat comercial.

3. Cada comerciant determinarà lliurement l’horari corresponent a cada diumenge o dia festiu que exercisca la seua activitat.

Dies que no es podrà obrir: tancament general

En cap cas es podrà obrir al públic els diumenges i festius següents:

– 1 de gener, 6 de gener, 1 de maig, 9 d’octubre, 25 de desembre, o bé el 26 de desembre quan aquest siga declarat festiu per trasllat de la festa de Nadal.

Diumenges i festius habilitats per al 2018:

Per Resolució de 5 de desembre de 2017, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball es podrà obrir al públic els diumenges i festius següents:

– 7 de gener, 18 de març, 1 d’abril, 1 de juliol, 25 de novembre i 2, 8, 16, 23 i 30 de desembre de 2018

Zones de Gran Afluència Turística.

Les localitats que tenen declarada una ZGAT parcial, podran obrir els 10 festius i/o diumenges habilitats amb caràcter general, a més dels festius en Setmana Santa i entre el 15 de juny i 15 de setembre. En el cas de municipis Creama són: Benissa (excepte la costa), Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Pedreguer, Teulada-Moraira i Xàbia.

En canvi, a Benissa costa, podran obrir més dies ja que als 10 festius habilitats, i els festius en Setmana Santa s’amplia el període entre el 15 de juny i el 5 de gener en tenir una ZGAT durant tot l’any.

D’altra banda, a Pego, en mancar de Zona de Gran Afluència Turística, enguany 2018, només podran obrir els 10 festius habilitats per la Resolució de 5 de desembre. A partir del 2019 podran obrir fins a onze festius que es decidiran en funció de diferents criteris:

1.- Quan hi haja acumulació de festius

2.- Els primers diumenges de les rebaixes (després del 6 de gener i el primer de juliol)

3.- El Diumenge de Rams.

4.- El Divendres Sant.

5.- El Dijous Sant quan siga festiu estatal o autonòmic.

6.- El Diumenge de Pasqua.

7.- Els diumenges entre el 26 de desembre i el 5 de gener.

Per a la determinació de les dates habilitades caldrà ajustar-se al següent ordre de criteris

a) L’obertura, almenys, en un dia festiu quan es produïsca la coincidència de dues o més dies festius continuats.

b) L’obertura dels primers diumenges dels períodes tradicionals de rebaixes: el primer diumenge posterior al 6 de gener i el primer diumenge de juliol.

c) L’obertura els diumenges i festius de més afluència turística a la Comunitat Valenciana. Amb caràcter general, tindran aquesta consideració el Diumenge de Rams, el Divendres Sant, o bé el Dijous Sant quan aquest siga festiu estatal o autonòmic, i el Diumenge de Pasqua.

d) L’obertura els diumenges o festius de la campanya de Nadal, que comprendrà des del diumenge posterior al quart dijous de novembre al 24 de desembre, i de Reis, que comprendrà del 26 de desembre al 5 de gener.

Horaris excepcionals

1. Els horaris excepcionals són aquells que es concedeixen, a petició de l’ajuntament interessat, per raó de circumstàncies especials no periòdiques que incrementen les oportunitats de negoci del comerç local per increments puntuals i excepcionals de la demanda a causa de la major afluència de visitants en dates concretes.

2. Qualsevol excepció s’atorgarà per als dies concrets, sense que es puga estendre la vigència més enllà de l’any natural per al qual es concedeix.

3. Els ajuntaments podran sol·licitar la concessió d’un horari excepcional al règim general per als establiments situats en la zona on es produïsca l’excepcionalitat del terme municipal.

4. Els horaris excepcionals no superaran un màxim de dos diumenges o festius a l’any a cada municipi, sense que açò compute en el límit de diumenges i festius al fet que es refereix l’article 17.

5. Reglamentàriament es determinarà el procediment per a la sol·licitud d’horari comercial excepcional, així com la documentació que haurà de constar en l’expedient.

Per a ampliar informació les persones interessades poden visitar qualsevol de les agències AFIC-Creama.

Menú de novedades
Últimas Noticias...

Este Website utiliza cookies y/o tecnologías similares estrictamente necesarias para que el usuario obtenga una correcta navegación por el Website..

ACEPTAR
Aviso de cookies