Ctra. Dénia-Ondara, 2ª rotonda, s/n
03700, Dénia, Alicante, España

Tfno: 966 426 012
Fax: 965 785 728

20130704_Jesús_Pobre

L’aposta de Jesús Pobre per la cultura agrícola local

Este diumenge s’estrena el Mercat del Riurau, un lloc de trobada on comprar sa, menjar bé i conéixer els llauradors i artesans de la Marina Alta

1.07.2013.- El monumental Riurau del Senyor de Benissadeví, al coret de Jesús Pobre, una pedania de Dénia ubicada a les faldes del Montgó, esdevindrà, a partir del pròxim 7 de juliol, escenari de luxe per a un nou mercat de la terra. Durant l’estiu obrirà de cara a la nit (de 18 a 23 hores) i durant la resta de l’any ho farà pels matins (de 9 a 13). Sempre els diumenges.

La iniciativa ha partit de l’Associació de Veïns de Jesús Pobre i busca dinamitzar l’economia local, donar suport als xicotets agricultors i productors de la zona i oferir als veïns i visitants una alternativa de comerç sostenible i respectuós amb l’entorn.

Fruites i verdures de temporada, conreades en bancals de la contrada, pa i melmelades casolanes, ous de gallines contentes, coques i pastissets de tota la vida, oli i vi, són alguns dels productes que es podran comprar i tastar, tot i que l’oferta anirà canviant i adaptant-se als cicles de la natura.

El gran riurau, que va viure dies d’esplendor amb el comerç de la pansa i que ha estat magníficament rehabilitat pels veïns d’esta entitat territorial menor, acollirà també parades d’artesania tradicional. Un grup de dones majors confeccionarà cabassos i cistelles de palma i l’últim teixidor de mobles de medul·la de Gata de Gorgos, mostrarà en directe com realitza aquest treball manual.

“Volem que el mercat siga un lloc on trobar-se els qui vivim a la Marina i apostem per recuperar la nostra cultura agrícola. Un lloc on encetar converses, generar sinergies i fer poble”, explica Andreu Costa, un dels seus impulsors.

Recrear l’esperit festiu d’una plaça de poble en una nit de revetlla estiuenca, és un altre dels objectius dels organitzadors. Per això, cada diumenge es duran a terme activitats culturals, com ara concerts, representacions teatrals o espectacles d’animació per als més menuts.

El Mercat del Riurau reprén la línia de treball encetada amb la Trobada de la Tomaca Autòctona de Jesús Pobre. La convocatòria, que arriba enguany a la quarta edició i s’ha consolidat com un referent festiu i cultural, seguirà celebrant-se, però integrada dins del nou format del mercat. La cita tindrà lloc el proper 21 de juliol.

“Necessitem dignificar el treball agrícola i perdre la vergonya de ser llauradors”, comenta Xavier Mulet, un altre dels promotors. “Pensem que el mercat, a més de crear riquesa, pot animar els joves a tornar al camp i considerar-lo una opció de futur. El mimetisme funciona i, en eixe sentit, volem sembrar una llavor pedagògica per tal de preservar la nostra cultura i patrimoni rural”.

Menú de novedades
Últimas Noticias...

Este Website utiliza cookies y/o tecnologías similares estrictamente necesarias para que el usuario obtenga una correcta navegación por el Website..

ACEPTAR
Aviso de cookies