Ctra. Dénia-Ondara, 2ª rotonda, s/n
03700, Dénia, Alicante, España

Tfno: 966 426 012
Fax: 965 785 728

0200520_pfqbxabia1.png

Les classes seguixen en el Programa Formatiu de Qualificació Bàsica d’Activitats Auxiliars de Comerç de Creama Xàbia

Els temps excepcionals requereixen mesures originals, l’enginy i la creativitat afloren en les persones creant oportunitats. És el que ha ocorregut en el nostre Programa Formatiu de Qualificació Bàsica d’Activitats Auxiliars de Comerç de Creama Xàbia, subvencionat per la Conselleria d’Educació. Els 15 alumnes han manejat amb gran mestratge els diferents programes i aplicacions informàtiques que l’equip docent els ha anat marcant. Hem de recordar que l’alumnat del P.F.C.B, que té entre 16 a 21 anys i no ha finalitzat els seus estudis d’ensenyament secundari, ve de problemes de desmotivació, absentisme escolar i amb dificultats en l’aprenentatge, entre altres. Captar l’atenció i despertar la seua curiositat aprenent i consolidant les competències acadèmiques a través dels programes informàtics ha sigut un repte per a l’equip docent format per Julio Gamarra i Victoria Ortolà. Les aplicacions utilitzades han sigut:

– Whatsapp: per a donar els bon dia i així “passar llista a l’alumnat”, també per a realitzar tutories per videoconferència.

– Telegram: per a passar la tasca del dia i vídeos tant de l’alumnat com de l’equip docent.

– Wetransfer: per a entregar documents.

– Padlet: per a exposar tots els continguts i les matèries donades en classe. En aquesta aplicació l’alumnat veu en una mateixa pantalla les diferents àrees i mòduls donats en el curs.

– Genially: programa basat en la ludificació a través del Quizizz i Escape room.

La metodologia de tipus activa utilitzada en el PFCB de Comerç de Creama Xàbia, denominada Flipped Classroom, gràcies a les noves tecnologies i amb la implantació de les classes invertides, ofereix una manera d’ensenyar i aprendre molt més personalitzada i motivadora. És una gran aliada respecte a la diversitat perquè s’adapta, mitjançant diverses estratègies, als diferents ritmes de treball dels alumnes, així com a l’atenció individualitzada que brinda l’equip docent, el qual té temps per a atendre l’alumnat, resoldre dubtes i corregir els seus propis errors.

D’altra banda, l’alumnat també ha pogut comptar amb el seguiment de les seues tutories tant individuals com grupals via Zoom, en les quals han expressat i treballat sobre les seues emocions, inquietuds, motivació, compromís i sentiments de cara a un futur més optimista.

En aquests moments el PFCB de Comerç de Creama Xàbia es troba al final del tercer trimestre. En aquesta fase l’alumnat culmina la seua formació amb la realització de la FCT (Formació en Centres de Treball) en empreses i comerços de la localitat. A l’inici d’aquest programa van mostrar el seu interès a col·laborar, a l’hora de rebre i tutoritzar els/as alumnes/as, el Supermercats el Més i Més, l’Associació de Comerciants de Xàbia Històrica, Port i Arenal, Bustier Llenceria, el Centre de Bellesa Conchi Mulas, Herzel Electrònics, Mejías Artículos de platja, Bricolage Calpe S.l i la Papereria Botella. Aquesta part del programa és considerat com la part més important, ja que ofereix l’oportunitat a els/les joves de conèixer de primera mà la dinàmica que segueix des de dins una empresa, un comerç. Així com atorga l’oportunitat de seguir en l’empresa, una vegada finalitzada les seues pràctiques. Però a causa de les circumstàncies donades pel COVID-19 enguany no podrà dur-se a terme. El programa finalitzarà el 16 de juny sense poder abraçar-se però amb la alegria d’experimentar.

Imatges de jocs i classes del grup per Zoom

Menú de novedades
Últimas Noticias...

Este Website utiliza cookies y/o tecnologías similares estrictamente necesarias para que el usuario obtenga una correcta navegación por el Website..

ACEPTAR
Aviso de cookies