Ctra. Dénia-Ondara, 2ª rodona, s/n
03700, Dénia, Alacant, Espanya

Tfno: 966 426 012
Fax: 965 785 728

El Taller d'Ocupació Marina Alta X de Creama inicia les Pràctiques Laborals

L’Agència de Creama Xàbia acull a la Direcció del Taller d’Ocupació Marina Alta X per a gestionar les activitats i el personal dels centres de formació i de pràctiques laborals situats en els municipis de Pedreguer i Xàbia, en els quals Creama disposa d’Agències.

 

Especialitat: Gestió de la Informació i la Comunicació

En l’Agència de Creama Pedreguer i després de la valuosa intervenció de set membres del Comité del Projecte Gasterra al llarg de tres sessions de més de dues hores enfocades a les alumnes de l’especialitat on van exposar tant l’origen com els diferents aspectes a tindre en compte del Projecte “El Corpus del Patrimoni Culinari Valencià i la recuperació de les tradicions culinàries i gastronòmiques”, s’iniciarán les Pràctiques Laborals.

Éstes inclouen la  presa de dades de camp sobre receptes culinàries mitjançant entrevistes (amb suport audiovisual); consultes de la història i evolució de l’ús d’aliments, espècies i utensilis. Aquesta informació s’estructurarà i maquetarà per a la seua posterior publicació. Tots els treballs realitzats per les alumnes estaran organitzats per la docent i supervisat per l’equip del Projecte Gasterra.

L’enregistrament de dades a suport informàtic es realitzarà en l’agència de Creama Pedreguer com a part del treball que exerceix l’alumnat per a la realització del servei programat en el projecte i supervisat pel comité d’experts de l’especialitat, integrat per membres de Creama, representants de la MACMA, IECMA, GASTERRA – UA i Dénia Ciutat Gastronòmica de la UNESCO.

 

 

Especialitat: Activitats Culturals i Recreatives

De la mateixa manera, en l’Agència de Creama de Xàbia i superant les dues hores, una interessant intervenció de les responsables del Projecte Passaport Marina Alta va impregnar a l’alumnat la idea de com cohesionar la comarca de la Marina Alta i construir un model de turisme que l’englobe al complet.

En primer lloc, han de conéixer tots els recursos de la Marina Alta (empreses, llocs representatius, diferents tipus de connexions terrestres entre poblacions i llocs, …) mitjançant cerca, investigació i presa de dades de camp a fi d’adaptar o crear rutes que unisquen, principalment, la zona costanera amb l’interior de la comarca.

Un treball bàsic per a iniciar projectes d’adaptació de rutes existents a qualsevol tipus d’usuari o usuària, així com proposar nova rutes per a l’interés dels ajuntaments i entitats de la Marina Alta. Per tant, treball de creativitat enfocat a la dinamització de grups de persones.

En les primeres fases de la realització del servei, aquest s’efectuarà en l’agència de Creama Xàbia, amb l’objectiu que l’alumnat es familiaritze amb els recursos i metodologia utilitzada en el Projecte Passaport, participant en el mateix mitjançant el desenvolupament d’un treball consistent la migració de recursos a un suport digital específic per a, en una fase posterior, crear i adaptar rutes creades a col·lectius concrets..

Només queda agrair als Comités de tots dos projectes el temps dedicat a les esplèndides presentacions realitzades a l’alumnat.

Menú de novetats
Últims Notícies..
caValencià